Hlavní obsah

V Praze se topily dvě děti

Právo, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě tonoucí děti zachraňovaly v pátek odpoledne záchranné složky v Praze. V prvním případě se topila v hotelovém bazénu dívka na Praze 8. Ve druhém případě to byl osmiletý chlapec v bazénu na Praze 6.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Okolo půl páté odpoledne jsme přijali informaci o zhruba dvanáctileté dívce, která se měla nacházet pod vodní hladinou hotelového bazénu v Praze 8. Operační středisko na místo vyslalo dvě záchranářské posádky, jednu posádku s lékařem a inspektora provozu," řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Dítě však bylo podle svědků zaseklé pravděpodobně ve filtraci a nešlo vytáhnout z vody. Na místo proto vyjeli také hasiči. Ti dívku z bazénu vyprostili.

„U dívky byla zahájena resuscitace. Záchranáři jí zavedli žilní vstup a podali nezbytné léky. Po desetiminutové resuscitaci se u dívky podařilo obnovit základní životní funkce. Posádky záchranné služby ji následně předaly na ARO motolské nemocnice," doplnila mluvčí.

Chlapce přepravovat vrtulník

O několik desítek minut později bylo hlášeno tonutí osmiletého dítěte v bazénu v Divoké Šárce. Svědkům se chlapce podařilo vytáhnout z vody a za asistence operátorky tísňové linky 155 u něj zahájili telefonicky resuscitaci.

„Na místo byla vyslána posádka záchranářů - specialistů a v ohledu na složitý terén také vrtulník," uvedla Poštová.

Podle informací z místa transportoval chlapce vrtulník ve vážném stavu do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám