Hlavní obsah

Jel 120 bez pásů. Řidič na Brněnsku náraz do stromu nepřežil

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nepřipoutaný 60letý řidič na Brněnsku narazil ve středu večer svým autem ve vysoké rychlosti do stromu. Automobil byl odmrštěn do pole a muž na místě zemřel. Ve čtvrtek o tom informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Šedesátiletý muž dostal smyk a narazil do stromu.

Článek

Muž projížděl v bílém Volkswagenu Golf ulicí Dlážděná od Žebětína směrem ke Staré dálnici. „V pravotočivé zatáčce vozidlo dostalo smyk, přerazilo strom, otřelo se o druhý a skončilo v poli,“ uvedl Šváb.

U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Na místě bylo nutné resuscitovat řidiče. Přes veškerou snahu však starší muž svým zraněním podlehl,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Policie hledá svědky

Policisté zjistili, že muž nebyl připoutaný a na tachometru se ručička zasekla na 120 km/h. Policie také podle sporého oblečení muže předpokládá, že nejel dlouhou trasu.

Foto: Policie ČR

Šedesátiletý řidič na místě nehody podlehl.

„Potřebovali bychom zmapovat, kde se pohyboval řidič před nehodou (byl držitelem průkazu ZTP/P). Je možné, že jel z nedaleké zahrádkářské kolonie,“ říká Šváb.

Policie tak žádá případné svědky dopravní nehody, aby se obrátili na bezplatnou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám