Hlavní obsah

Policie vypátrala nemocničního fantoma, ke krádežím se přiznal

– Praha

Pražská policie obvinila muže, po kterém pátrala v souvislosti s krádežemi osobních věcí zdravotníků v nemocnicích. Devětapadesátiletý muž se k sedmi krádežím přiznal. K jeho dopadení pomohlo zveřejnění případu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Díky medializaci případu kriminalisté přijali hned několik poznatků, které je posléze dovedly ke konkrétní osobě podezřelého muže. Ten se ve čtvrtek v dopoledních hodinách na základě předvolání dostavil na policejní služebnu, kde se k činům doznal,“ oznámila v pátek mluvčí policie Iveta Martínková.

Podrobnější k případu zatím být nechtěla, protože případ kriminalisté dále vyšetřují. Stíhání pachatele probíhá na svobodě.

Policie o případech informovala v polovině ledna, kdy požádala o pomoc veřejnost. Detektivové věděli o sedmi případech z Prahy z období let 2008 - 2015. Pachatel vždy využil chvíle, kdy byly sestřičky v nemocnicích u pacientů, a z jejich kanceláří bral jejich osobní věci. V jednom případě se s nimi dokonce střetl ve dveřích, když nesl kabelku, přesto ale hbitě utekl. [celá zpráva]

Anketa

Ztratilo se vám někdy něco v nemocnici?
ano, zřejmě jsem byl okraden/okradena
18,7 %
ano, ale byla to moje zapomětlivost
2,2 %
ne
79,1 %
Celkem hlasovalo 134 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám