Hlavní obsah

Asi jsem byl ve špatné situaci, vysvětloval muž pokus o vraždu. Dostal 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Brněnský krajský soud ve čtvrtek potrestal 42letého Jiřího Pohořelského z Pístova, okrajové části Jihlavy, odnětím svobody na 17 let za pokus o vraždu a další přečiny. Podle obžaloby nejprve ukradl v domě důchodkyně potraviny, posléze se ji snažil zabít jako svědka. Trest dostal i za krádeže a porušování domovní svobody. Na místě se odvolal, řekla obhájkyně Jana Hronová. Pohořelský tvrdí, že se násilí a pokusu o vraždu nedopustil.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nezaměstnaný muž si letos v březnu přivydělával jako brigádník na rekonstrukci místní hospody. Večer šel zkontrolovat, jestli je dobře zavřená garáž u hospody. Když se vracel domů, vešel do odemčeného domu důchodkyně a odnesl jí ze spíže a ledničky jídlo.

"Nevím, proč jsem to udělal. Asi jak jsem byl ve špatné situaci. Mám doma dva syny a manželka mě s nimi nechala samotné jenom s 200 korunami," řekl před soudem Pohořelský, který dříve pracoval téměř deset let jako zástupce ředitele v bezpečnostní agentuře.

Seniorka mu půjčila peníze

Důchodkyně mu navíc půjčila odpoledne 1000 korun, aby mohl synům koupit jídlo. Podle Pohořelského se mu krádež doma rozležela v hlavě a šel část ukradeného jídla vrátit. Když však tašku položil na chodbu, srazil se u dveří s majitelkou domu. Poté už se verze obžaloby a obviněného rozcházejí.

Pohořelský tvrdí, že žena začala hystericky křičet a on běžel pryč.

Poškozená tvrdí, že se ji snažil zabít a to samé říká i obžaloba. Prý ženu škrtil šňůrou od lampičky a chtěl ji udusit pod dekou. Důchodkyně se mu však vysmekla a utekla. Oba běželi ke 100 metrů vzdálenému domu ženiny dcery.

Ta zavolala policii, která Pohořelského zatkla a od té doby je ve vazbě. Napadaná žena musela být se zraněními a pohmožděninami hospitalizována v nemocnici, odkud po pěti dnech na vlastní žádost odešla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám