Hlavní obsah

Matce, která nechala utonout syna ve vaně, potvrdil soud čtyřletý trest

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šlo o zabití z nedbalosti, potvrdil Vrchní soud v Praze v úterý rozsudek nad matkou, která nechala svého syna utopit mezi zvratky ve vaně, zatímco kouřila na balkóně. Ženu odsoudil na konci minulého roku pražský městský soud ke čtyřem letům vězení. Původně matce hrozil za vraždu až výjimečný trest. Verdikt je pravomocný.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaná u pražského městského soudu

Článek

Žena na konci října 2013 v pražském bytě nezvládla svého uplakaného syna uklidnit. Když nepřestával zlobit, začala ho rdousit. Chlapec upadl do bezvědomí a matka ho podle obžaloby odtáhla do koupelny a topila pod proudem vody, během čehož se malý chlapec pozvracel. Nechala ho ležet mezi zvratky ve vaně a odešla kouřit na balkón.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když se vrátila a našla syna ležet ve vodě, zavolala záchranku a podle instrukcí začala syna oživovat. Přesto chlapeček o šest hodin později v nemocnici zemřel na následky tonutí.

Soudy však došly k závěru, že smrt dítěte byla způsobena nedbalostí, protože žena dítě nechala ve vaně bez dohledu a bez pomoci, i když věděla, že chlapec trpí záchvaty zadržování dechu.

Obžalovaná matka tří dětí při všech jednáních odmítla vypovídat.

Městský soud v Praze vyměřil ženě v prosinci roku 2014 čtyři roky za usmrcení z nedbalosti. Státní zastupitelství přitom čin kvalifikovalo jako vraždu dítěte mimořádně trýznivým způsobem, za což ženě hrozil až dvacetiletý nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám