Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík v lednu kradl, v únoru vykrádal auta a v březnu přepadával lidi

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Osmnáctiletého mladíka, který během šesti dnů přepadl v ostravských ulicích pět lidí a okradl je s pomocí pepřového spreje, zadržela v minulých dnech policie. Jako mladistvý byl chlapec už čtyřikrát souzen a od počátku letošního roku skončil v rukou kriminalistů dokonce potřetí. Nyní byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič (v bílé kapuci) sleduje svou oběťVideo: Policie ČR

 
Článek

„Od konce března do začátku dubna spáchal čtyři loupežná přepadení a jednu krádež. Specifické je, že si nevybíral slabší oběti, ale troufl si i na dospělé muže, kteří se mu mohli vzepřít,“ řekl kriminalista Kamil Vašťák.

Kromě pohrůžky násilí používal i pepřový sprej, několik jeho obětí utrpělo lehké zranění. Nejmladší oběti bylo 24 let, nejstarší 49 let. „Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na 22 tisíc korun,“ dodal Vašťák.

V minulosti byl souzen jako mladistvý za majetkovou trestnou činnost, dokonce ještě jako neplnoletý byl ve vězení. V letošním roce byl stíhán už potřetí.

„Nejprve jsme ho v lednu stíhali za běžné krádeže v obchodech, poté v únoru za sérii vloupání do vozidel a v březnu přišel na to, že bude přepadávat lidi,“ dodal kriminalista.

Ke svému jednání se přiznal, ale popírá násilí. Podle policie si je dobře vědom toho, že mu hrozí až deset let vězení, a tak se snaží průběh jednotlivých skutků zlehčovat a popisuje ho jinak než oběti.

Reklama

Výběr článků

Načítám