Hlavní obsah

Rakušan, který v protisměru na D1 usmrtil dvě ženy, trpěl demencí

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rakušan, který v květnu způsobil vážnou dopravní nehodu na dálnici D1, trpěl demencí. Proč muž vjel do protisměru a jestli v tom hrála roli jeho nemoc, policie nezjistila. Po střetu v plně obsazeném Opelu Zafira, do kterého narazil, zemřela spolujezdkyně, druhá žena pak po převozu do nemocnice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Srážku dvou aut nepřežili tři lidé.

Článek

O postupu ve vyšetřování případu informovala v pátek policejní mluvčí Petra Vedrová.

„Kriminalistům se podařilo zjistit, že třiapadesátiletý Rakušan trpěl demencí a v inkriminovaný den odjel z domu k lékaři, kam už však nedorazil a místo toho se dostal na území České republiky a několik hodin se zde pohyboval,“ uvedla Vedrová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté podle ní zjistili, že muž po dálnici jel ve správném směru až na 181. kilometr, kde vjel z neznámých důvodů do protisměru. Podle rakouské policie byl Rakušan zkušený řidič. Testy prokázaly, že před jízdou nepil alkohol ani nebyl pod vlivem drog.

Smrtelná nehoda na D1Video: Česká televize ČT24

„Po rozsáhlém šetření kriminalisté vyšetřování nehody ukončili a případ odloží,“ konstatovala Vedrová.

Nehoda se odehrála 12. května pozdě večer. Rakušan přejel na dálnici ve svém Renaultu Clio do protisměru, kde se střetl s opelem. Viník a spolujezdkyně z opelu zemřeli na místě, další mladá žena zemřela v nemocnici.

Svědek natočil nebezpečnou jízdu RakušanaVideo: TV Nova

Další muž utrpěl těžká zranění nohou a poslední dva pacienti, muž a žena, utrpěli středně těžká poranění. Svědci, kteří auto viděli v protisměru, tehdy tvrdili, že policie měla dost času ho zastavit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám