Hlavní obsah

Viník smrtelné nehody na D1 v protisměru divoce kličkoval

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policistům se podařilo identifikovat oběti tragické nehody z dálnice D1, při které v pondělí zemřeli tři lidé. Řidičem, který nehodu zavinil a také zemřel, byl 53letý Rakušan. V autě, do kterého v protisměru narazil, zemřely dvě ženy ve věku 16 a 43 let ze Slovenska. Další tři pasažéři ve věku 20, 21 a 29 let byli těžce zraněni. Podle policie auto střídalo jízdní pruhy a měnilo směr, což stěžovalo jeho lokalizaci.

Svědek natočil nebezpečnou jízdu RakušanaVideo: TV Nova

 
Článek

„Policisté nyní mapují pohyb vozidla Renault, vyhodnocují kamerové záznamy a výpovědi svědků. Z doposud zjištěných informací vyplývá, že pohyb inkriminovaného renaultu byl zaznamenán už několik minut před nehodou o přibližně dvacet kilometrů dál, a vozidlo se navíc mělo pohybovat ve směru na Prahu, kde také jelo v protisměru,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Srážku dvou aut nepřežili tři lidé

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ihned po oznámení, že se na dálnici pohybuje vozidlo v protisměru, policisté podle Vedrové zburcovali hlídky v terénu, aby nebezpečného řidiče našli.

„Informace však nebyly dostatečně podrobné a řidič se zřejmě několikrát na dálnici otočil a část trasy jel i správným směrem ve svém jízdním pruhu. Příčiny jeho nepochopitelného jednání jsou v šetření kriminalistů,“ dodala mluvčí.

Podle výpovědi svědka, který na nebezpečného řidiče upozornil policii, jel muž v protisměru asi 10 kilometrů. Nepomohlo prý upozornění blikajícími světly ani troubení – podle jeho slov chtěl Rakušan spáchat sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám