Hlavní obsah

Strážný chtěl zachránit poutač, po bitce skončil v nemocnici

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napadením hlídače obchodního centra Omega v Brně skončilo přetahování o zmrzlinový reklamní poutač, který chtěla odnést dvojice mladých lidí. Strážného odvezla sanitka do nemocnice, po pachatelích pátrá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Bitka o poutačVideo: Policie ČR

 
Článek

Přestože se napadení odehrálo už v noci na 14. prosince, policisté informace zveřejnili teprve v pondělí, protože se stále nepodařilo dopadnout útočníky.

Do pasáže Alfa o půlnoci vešel mladý pár, ačkoli prostor bývá jindy v tuto pokročilou hodinu už uzamčený. Jenže strážný pasáž otevřel, aby pracovníci jedné ze společností mohli odstěhovat věci z provozovny. Mladý pár si zřejmě chtěl zkrátit cestu na náměstí Svobody, ale dostal se jen k uzavřenému východu, který nepovolil ani po několikerém zlostném lomcování.

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po dvojici mladých lidí

„Na cestě zpět vzala mladá dvojice zřejmě jako trofej reklamní poutač kavárny. Strážný, který situaci viděl na kamerách, jim v tom běžel zabránit. Na jeho upozornění muž nesoucí poutač nereagoval. Vzápětí se otočil a udeřil ostrahu do obličeje. Do vypuklého boje se zapojil i další muž. Člen ostrahy byl v nerovném boji přemožen a skončil se zraněními v péči lékařů,“ popsal konflikt policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Kromě případných informací o totožnosti přímých účastníků z videozáznamu žádáme o svědectví také skupinku osob, která incidentu přihlížela v Alfa pasáži. S informacemi se můžete obracet na linku 158. Věc řešíme jako podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví,“ požádal veřejnost o pomoc Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám