Hlavní obsah

Škodovka porazila chodce, za ní jedoucí auto ho přejelo

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v sobotu vpodvečer v Jablunkově srážka devětapadesátiletého muže s vozem Škoda Octavia. Chodec nehodu nepřežil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu došlo zhruba v 18.20 na silnici I/11. „V místě sjezdu na obec Lomnou zachytil pětatřicetiletý řidič Škody Octavie muže, který přecházel vozovku. Ten upadl na vozovku, kde ho přejel Volkswagen Passat jedoucí za octavií. Třiadvacetiletý řidič passatu už nedokázal střetu zabránit,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Potvrdil, že chodec zemřel na místě nehody. „Muž utrpěl mnohočetná poranění v oblasti hlavy a trupu, kterým podlehl ještě před příjezdem posádek záchranné služby,“ doplnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Řidiči byli cizinci

Policisté nyní zjišťují a prošetřují přesné příčiny nehody. „Již nyní lze však říci, že oba řidiči byli cizinci a orientační dechovou zkouškou u nich nebyl zjištěn alkohol,“ uvedl policejní mluvčí, který apeluje na širokou veřejnost. „Chodci by se měli pohybovat po silnicích co nejméně, přecházet vozovku v místech k tomu přizpůsobených a neriskovat přecházením, tam, kde to není povoleno nebo kde je přecházení silnice nebezpečné,“ upozornil Starzyk.

Hazardováním se životem a zdravím je podle něj také pohyb po silnici bez reflexního oblečení nebo prvku na oděvu. „I nepatrný záblesk oděvu v dálce upozorní řidiče, že se po vozovce někdo pohybuje, a je pak schopen reagovat podstatně rychleji, než když vidí chodce na poslední chvíli,“ poukázal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám