Hlavní obsah

Muž vystartoval v brněnském Bronxu na strážníky, seběhlo se celé okolí

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolí brněnských ulic Cejl, Bratislavská a Francouzská, přezdívané brněnský Bronx, obývaný zejména nepřizpůsobivými občany, není v noci příliš bezpečnou lokalitou ani pro ozbrojené muže zákona. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila hlídka strážníků kontrolující v sobotu po deváté hodině večer situaci právě na ulici Cejl.

Článek

Strážníci tam zahlédli muže, který rozbíjel jakýsi předmět, který hlídka vzhledem k rychlému sledu událostí ani nestačila identifikovat. Když totiž jeden ze strážníků stáhl okénko, zahrnul ho muž sprškou vulgarit, a když začali strážníci z auta vystupovat, okamžitě na ně zaútočil.

Jeho atak na chvíli zbrzdil zásah slzným plynem, po kterém sáhli strážníci, ale po několika okamžicích už byl muž znovu v bojovém postoji a na muže zákona zaútočil sérií kopů. „Strážník jeho pokusy odvrátil teleskopickým obuškem a s použitím dalších donucovacích prostředků muže zpacifikoval a nasadil mu pouta,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jenže to už se na místo začaly sbíhat desítky místních obyvatel, kteří se ihned začali do zákroku vměšovat. Strážníci tak byli nuceni zavolat posily, aby nedošlo k dalším incidentům. Respekt si na místě získali až přivolaní psovodi. Zadržený muž nakonec skončil na záchytce a případem už se zabývají republikoví policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám