Hlavní obsah

Muže v Paskově zachytilo auto, nehodu nepřežil

Právo, den
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v pátek krátce před půlnocí na rychlostní silnici I/56 v katastru obce Paskov na Frýdecko-Místecku. Dvaačtyřicetiletého muže, který šel po pravé krajnici, zachytil automobil. Sražený chodec na místě podlehl zraněním.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„U osmačtyřicetiletého řidiče byla provedena dechová zkouška, která alkohol vyloučila. Řidič jel z Ostravy ve směru na Frýdek-Místek. Po dobu vyšetřování byla silnice uzavřená. Proč se muž na rychlostní komunikaci nacházel a jestli byl pod vlivem alkoholu, ukáže až soudní pitva,“ informoval frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že míru zavinění a přesnou příčinu nehody zjistí policie až z dalšího šetření.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla našla přivolaná lékařka sraženého chodce již bez známek života. „Muž utrpěl při kontaktu s vozidlem mnohočetná poranění na více částech těla, která byla neslučitelná se životem. Pacient jim podlehl bezprostředně po nehodě a zasahující lékařka musela konstatovat jeho smrt,“ uvedl Humpl.

Na místě události záchranáři ošetřili také šestačtyřicetiletou ženu, u níž nedošlo k fyzickému zranění, nýbrž jevila známky akutní stresové reakce. „Zasažená byla předána do péče interventa záchranné služby, který zajistil poskytnutí první psychické pomoci,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Tato žena však nebyla účastníkem tragické nehody a na místo dorazila později. „Jednalo se o blízkou osobu muže, který při nehodě zahynul,“ upřesnil Hampl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám