Hlavní obsah

Pašerák při divoké honičce s celníky vyskočil za jízdy z auta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Běžná kontrola celníků na dálnici D2 v pondělí večer skončila honičkou s vozidlem plně naloženým nekolkovanými cigaretami. Škoda Octavia zastavila až před přichystaným policejním zátarasem, kde nabourala do laviček. Řidič z ještě jedoucího auta utekl.

Auto s pašovanými cigaretami po honičce s celníky na D2 nabouraloVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Mobilní hlídka celníků kontrolovala vozidla na dálnici ve směru na Brno u hranic se Slovenskem. Kolem 21. hodiny se celníci rozhodli zastavit stříbrnou škodovku. Řidič ovšem pokračoval v jízdě a blokoval celníky, aby ho nemohli předjet.

„Vůz se pokusila zastavit také Policie ČR u Hustopečí, kde došlo i k ohrožení zastavujícího policisty. U obce Blučina vozidlo sjelo z dálnice a opětovně na ni najelo ve směru na Břeclav,“ řekla tisková mluvčí brněnských celníků Lada Temňáková.

Foto: Celní správa

Nabouraná škoda po dramatické honičce.

Celníci vozidlo neustále sledovali, řidič jel vysokou rychlostí, kličkoval a ohrožoval ostatní řidiče. U bývalého hraničního přechodu policie zatarasila cestu. Řidič bleskově sjel na odpočívadlo před zátarasem, vyskočil z jedoucího auta a utekl. Škoda Octavia nabourala do betonových laviček.

„Ve voze pak celníci našli 219 480 kusů nekolkovaných cigaret značky Jin Ling. V případě jejich prodeje by stát přišel na cle a daních přibližně o 500 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Celníci po řidiči vozidla nadále pátrají.

Foto: Celní správa

Víc než 200 tisíc cigaret.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám