Hlavní obsah

Zvládneme daleko víc, žádá karlovarský hejtman o další vakcíny

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

S žádostí o více očkovacích vakcín se v pátek odpoledne obrátil karlovarský hejtman Petr Kulhánek (KOA) na ministra zdravotnictví Jana Blatného. Očkovací centra v Karlovarském kraji (KK) jsou podle něj schopna přijmout podstatně větší počet zájemců o vakcínu proti covidu-19. Kraj však potřebuje vyšší dodávky vakcín, než jaké doposud od státu dostal.

Foto: Novinky

Očkování proti koronaviru

Článek

Problém se podle vedení kraje projevil i při páteční rezervaci seniorů starších 80 let, kteří se sice do centrálního rezervačního systému registrují, ale termíny na očkování pro ně zatím nejsou. „Z našeho pohledu předčasné spuštění centrálního rezervačního systému způsobuje značné komplikace,“ uvedl Kulhánek.

„Jednak systém potřebuje technicky dotáhnout a není pro uživatele právě vstřícný, nicméně to se snad v průběhu času změní. Čelíme ale celé řadě dotazů veřejnosti, seniorů samotných, proč doposud nejsou pozváni na očkování,“ vysvětluje hejtman.

V Motole vyhodili zaměstnance, který si zajistil přednostní očkování

Domácí

Kraj eviduje mimo centrální rezervační systém asi 3500 zájemců o očkování z řad prioritních skupin. Jsou to, v souladu se státní strategií, zdravotníci, klienti a zaměstnanci pobytových sociálních služeb a jejich zaměstnanci.

„Vzhledem k dodávkám vakcín, což znamená pro náš kraj jeden box na týden, je ale bohužel masivnější očkování registrovaných seniorů 80+ nyní nereálné. Přitom naše kapacity jednoznačně dovolují rychlejší tempo,“ poukázal Kulhánek. „Z toho důvodu jsem kontaktoval ministra zdravotnictví Jana Blatného, abychom získali vyšší dodávky, a to minimálně v dvojnásobném počtu, tedy alespoň tři tisíce dávek týdně, i více,“ dodal hejtman.

O registračních SMS nám nikdo neřekl, odmítli operátoři kritiku Babiše

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám