Hlavní obsah

Židovský krejčí vyrábí roušky pro hipstery, za kvalitu si nechá zaplatit

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rouška během koronavirové pandemie nemusí sloužit pouze jako ochranná pomůcka, ale může se jednat doslova o módní záležitost. Dokládá to i příběh třicetiletého krejčího Yosela Tiefenbruna z amerického New Yorku. Ten nyní místo luxusních obleků nabízí svým zákazníkům podobně „vychytané“ roušky.

Foto: Profimedia.cz

Yosel Tiefenbrun ve své prodejně obleků.

Článek

Ještě před pandemií vyráběl Tiefenbrun a jeho šestičlenný tým obleky na míru, za které zákazníci zaplatili zhruba osm tisíc dolarů (200 tisíc korun). V aktuální situaci se však dílna člena ortodoxní židovské komunity proměnila také na výrobnu roušek.

„Musíme zůstat v bezpečí a chránit se rouškami. Ale je možné je nosit také stylově,“ myslí si krejčí, rodilý Newyorčan, jenž vyrůstal v Londýně a stal se rovněž rabínem v Singapuru.

V Indii nosí roušky i voli

Koktejl

„Nyní mám pocit, že vlastně rozjíždíme nové podnikání. Máme kompletně nabité dny,“ říká Tiefenbrun, který sám covid-19 prodělal.

„Jakmile jsem měl negativní testy, rozhodl jsem se, že musím zachránit podnikání, vzhledem k tomu, že prodeje obleků výrazně poklesly,“ vysvětluje muž s citem pro módu, která je populární zejména mezi komunitou hipsterů.

Evropská muzea už shromažďují předměty, které symbolizují karanténu

Koronavirus

Roušky vyrobené z kvalitního materiálu, které jsou navíc uzpůsobeny tak, aby se daly nosit i s hustým plnovousem, jak je to u hipsterů zvykem, prodává krejčí za zhruba 50 dolarů (1200 korun).

Tiefenbrun však nabízí také prémiovou řadu „roušky na míru“, která zájemce vyjde na 300 dolarů (7500 korun). U takové varianty samotné výrobě předchází videokonference, během níž si zákazník přesně stanoví, jak bude rouška vypadat.

Reklama

Výběr článků

Načítám