Hlavní obsah

Zeman varuje před panikou kolem koronaviru, odmítá plošné nošení roušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman varoval před panikou a plošnými omezeními kvůli koronaviru. Roušky mají být podle jeho názoru povinné v ohniscích, jinde dobrovolné, řekl v rozhovoru pro televizi Prima, který bude odvysílán v neděli v 11 hodin.

Foto: Jiří Ovčáček, Twitter

Natáčení diskusního pořadu Partie Terezie Tománkové.

Článek

„Myslím, že by bylo dobré, aby roušky byly povinné jen v ohniscích, kterých je 160, zatímco všude jinde by byly dobrovolné,“ řekl Zeman. „Před panikou varuji, buďme opatrnými optimisty,“ dodal prezident.

Rozhovor pro televizi Prima je prvním veřejným vystoupením prezidenta od konce srpna, kdy si poranil ruku a musel podstoupit operaci v pražské střešovické nemocnici.

Zeman se zranil 25. srpna poté, co po sledování večerních zpráv v televizi se rozhodl jít bez hole a bez pomoci ochranky a upadl. Už delší dobu trpí polyfunkční neuropatií, což bývá neurologická komplikace při cukrovce, kvůli které hůře cítí nohy.

Lékaři vojenské nemocnice mu ještě ten večer paži operovali a po čtyřech dnech propustili. Rekonvalescence by měla trvat šest až osm týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám