Hlavní obsah

Zeman podepsal zákony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lidé, kterým kvůli epidemii koronaviru nevyplatí zaměstnavatel mzdu, budou moci požádat o její náhradu na úřadech práce. Normu v pátek spolu s dalšími zákony podepsal prezident Miloš Zeman, informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Miloš Zeman.

Článek

Zákon má napravit normu ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru v justici, insolvencích a exekucích, podle níž se nepřihlíží k insolvenčním návrhům na firmy, které byly podány do konce srpna. Pracovníci tak nyní nemohou o vyplacení dlužné mzdy žádat.

Prezident stvrdil i další dvě normy, které mají pomoci sportu a kultuře.

Národní sportovní agentura tak bude moci poskytnout klubům dotace na zmírnění dopadů koronaviru. Rozdělit může až miliardu korun. Agenda sportu na agenturu přejde od ministerstva školství, které ještě dokončí rozdělování standardních dotací.

Organizátoři kulturních akcí, které byly kvůli koronaviru zrušeny, budou moci odložit vracení vstupného. Lidé budou moci rovněž namísto peněz získat poukazy. Norma se vztahuje na akce plánované do konce letošního října. O poukaz v hodnotě uhrazeného vstupného budou moci lidé požádat do konce března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám