Hlavní obsah

Za jediný den zemřelo v Česku s covidem 97 lidí

Nejen počty nakažených a hospitalizovaných v Česku stoupají, v pondělí skokově přibylo také lidí, kteří s nákazou covid-19 zemřeli. Podle údajů ministerstva zdravotnictví jich bylo 97.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Od 21.října je povinnost nosit roušku i venku na území obcí, pokud je člověk blíže než dva metry k jinému.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

Data za úterý zatím uvádějí 42 obětí, toto číslo ale nejspíš bude zpětně ještě navýšeno.

Celkem tak od propuknutí pandemie v Česku dosud zemřelo 1 619 pacientů s prokázanou nákazou covid-19. V posledním týdnu přitom jejich počet každodenně roste minimálně o deset nových případů.

Pandemii v Česku se tak stále nedaří dostat pod kontrolu ani přes zpřísněná hygienická opatření, která vláda v posledních dvou týdnech zavedla. Aktuálně je v Česku 113 219 nakažených, přes čtyři tisíce lidí muselo být kvůli komplikacím hospitalizováno.

Zvyšuje se také podíl nakažených z celkového počtu testovaných. Od pátku 9. října do pondělí 19. října podíl pozitivních testů s jedinou výjimkou vždy přesáhl 25 procent. Před tímto obdobím se to nestalo ani jednou.

Nejvýrazněji nyní přibývá nakažených na Zlínsku. Za posledních sedm dní se tam objevilo zhruba 881 nových případů covidu-19 v přepočtu na 100 000 obyvatel. Druhý nejvýraznější nárůst byl zaznamenán v okrese Prostějov, a to více než 770. Přes 700 případů na 100 000 obyvatel odhalily laboratoře ještě v okresech Plzeň, Plzeň-sever, Plzeň-jih a Uherské Hradiště.

V Česku od středeční půlnoci platí povinnost nosit roušky i venku na území obcí, pokud je člověk blíže než dva metry k jinému. Výjimku mají členové jedné domácnosti nebo lidé při sportování.

Povinné jsou roušky opět i v autě, pokud v něm člověk nejede sám nebo se členy své domácnosti. Současně musí mít lidé zakrytá ústa a nos ve všech vnitřních prostorách budov kromě domácnosti nebo ubytování, také ve vozech a na nástupištích hromadné dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám