Hlavní obsah

Vyléčených z koronaviru v Česku přibývá rychleji než nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyléčených z nemoci covid-19, kterou způsobuje wuchanský koronavirus, v sobotu v Česku přibývá rychleji než nových nakažených. Počet uzdravených stoupl od rána o 32 na 4446. Případů nákazy před 17:30 bylo 8089, tedy o 11 více než ráno. Úmrtí s covidem-19 přibyla tři na 276. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Od páteční půlnoci se počet případů nemoci zatím zvýšil o 12, denní přírůstky se tak už devátým dnem drží pod stovkou. Množství potvrzených nových případů ale souvisí s intenzitou testování, která bývá ve volných dnech nižší. Zdravotníci navíc sledují také podíl nových případů nákazy na počtu testů, který v pátek po týdnu překročil jedno procento.

Po odečtení uzdravených a zemřelých od celkového počtu případů nákazy je v Česku aktuálně 3367 nemocných, číslo nadále klesá. Hospitalizováno bylo k pátku 251 pacientů, 47 z nich je v těžkém stavu.

Nejvíc případů covidu-19 má Praha, nakazilo se zde 1833 lidí. Následuje Moravskoslezský kraj s 1144 nemocnými. Nejméně případů zaznamenali na Vysočině a v Jihočeském kraji, v obou regionech méně než 180.

Osobní asistentka Ivanky Trumpové má koronavirus

Koronavirus

Jižní Čechy jsou na tom nejlépe také podle počtu nakažených na 100.000 obyvatel, je zde nadále nižší než 28. Nejvíce je nemoc rozšířená v Karlovarském kraji s více než 144 lidmi s prokázaným covidem-19 na 100.000 obyvatel.

Úmrtí má nejvíc Praha, celkem 91, s odstupem druhý Moravskoslezský kraj eviduje 41 zemřelých. Jediný pacient s koronavirem zemřel ve Zlínském kraji, což je mezi kraji nejméně. Dvě třetiny úmrtí připadají na lidi ve věku od 75 let.

První tři případy koronaviru v Česku se objevily 1. března, první úmrtí je z 22. března. Z nově evidovaných úmrtí jsou dvě z dnešního dne, jedno z dřívější doby. Jedinými dny od počátku epidemie, kdy nikdo s covidem-19 nezemřel, jsou 23. březen a 15. duben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám