Hlavní obsah

Vláda jednala o opatřeních i očkovací strategii. Tisková konference

Novinky, ČTK, Klára Beranová
Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jednal o koronavirových opatřeních, očkovací strategii či o kompenzacích pro uzavřené lyžařské areály. Brífink po jednání je naplánovaný na 16. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: Tisková konference po jednání vlády 11.1.2021Video: ČTK

 
Článek

Aktuálně se Česko nachází v pátém, nejhorším stupni v rámci protiepidemického systému PES. Zavřená je většina obchodů či služeb. Otevřené nejsou ani restaurace či právě lyžařské areály.

Evropská komise zajistila dalších 300 milionů dávek vakcíny od Pfizeru

Koronavirus

Speciální program kompenzací pak slíbil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) lyžařským areálům poté, co vláda minulý týden prodloužila platnost protiepidemických opatření nejméně do 22. ledna. Na náhrady by měla vláda schválit 800 milionů až miliardu korun. Výpočet bude podle typů lanovek a vleků, uvedl v neděli Havlíček.

Podle nedělního vyjádření premiéra Babiše (ANO) by měla vláda odsouhlasit také objednávku další vakcíny proti covidu-19 od firem Pfizer a BioNTech.

Krematoria nestíhají, mrtví se budou převážet

Koronavirus

Ústřední krizový štáb pak také doporučil v pátek ministerstvu pro místní rozvoj, aby do pondělí připravilo krizové opatření umožňující maximální využití krematorií v době epidemie. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) by mělo obsahovat zákaz dovozu těl ke kremaci ze zahraničí či uvolnění emisních limitů.

Výběr článků

Načítám