Hlavní obsah

V uzavřené oblasti okopávat záhony nelze

Právo, Miloslav Hradil

Jak vyplnit čas. Takové dilema řeší lidé v Července, Litovli, Uničově a jejich místních částech na Olomoucku, které hygienici v pondělí uzavřeli kvůli hrozbě šíření koronaviru.

Foto: MÚ Uničov

Z ulic a náměstí Uničova vymizel jinak obvyklý ruch.

Článek

Mnohé to láká zajít si na zahradu či procházku do okolní přírody. Porušují tím však platné nařízení hygieniků. Stále častěji to řeší policisté, byť žádná osoba nebyla dosud v souvislosti s opatřením sankcionována.

V uzavřené Litovli je 12 nových případů nákazy

Koronavirus

„Někteří lidé stále ještě nevnímají, že u nás platí přísnější pravidla, tedy že opustit domov mohou jen do práce nebo třeba do obchodu, lékárny či na poštu nebo k lékaři, ale ne jít na zahrádku okopávat záhonky nebo na procházku do polí a luk,“ řekl Právu ve středu starosta Uničova Radek Vincour (ODS).

„Přestože pobyt na čerstvém vzduchu je příjemný, je třeba myslet na důležitou věc – jde o podstatné porušení mimořádného opatření při epidemii. Policie se nyní na tyto případy více zaměří,“ napsali uničovští radní na webu města.

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Koronavirus

Na nutnost dodržovat základní pravidla upozornila na svém webu i radnice v Litovli, a to mj. i v souvislosti s tím, že se objevily případy, kdy někteří obyvatelé litovelských místních částí Myslechovice a Nasobůrky obešli kontrolní body a došli si nakoupit do obce Haňovice, která není zařazena do uzavřené oblasti. Litovelští radní apelovali na to, aby tak lidé nečinili.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Chráníte tím obyvatele Haňovic,“ napsali na web. Ve střežení oblasti začali ve středu policistům pomáhat dobrovolní hasiči z celého Olomouckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám