Hlavní obsah

V USA zemřela další sestra, podle manžela nedostala ochranné pomůcky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palmetto

Třiatřicetiletá zdravotní sestra Danielle DiCensová zemřela v karanténě na Floridě. Ošetřovala pacienty s covid-19 na jednotce intenzivní péče v nemocnici Palmetto v Hialeah na Floridě. Její manžel uvedl, že jí v nemocnici nedali ochranné pomůcky, napsal list The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

I na Floridě jsou uzavřené školy.

Článek

Manžel David  ji nalezl ve čtvrtek mrtvou v její ložnici, kde se sama uzavřela do karantény, protože se u ní 25. března začaly projevovat příznaky nákazy koronavirem. Její stav se v posledních dnech rychle zhoršoval. Měla vysokou horečku a silný kašel. Horečka přicházela ve vlnách.

Pokud pitva potvrdí, že DiCensová podlehla koronaviru (žádnými chronickými nemocemi netrpěla), bude nejmladší obětí v okrese.

Trump si přisvojuje právo rozhodnout o uvolnění restrikcí

Amerika

Její manžel uvedl, že jeho žena před dvěma týdny absolvovala dlouhé směny na jednotce intenzivní péče, kde se starala o nakažené nemocí covid-19 bez ochranných pomůcek: „Šla do práce a neměli pro ni ani masku. Zlomilo jí srdce, že nemohla dělat svou práci na místě, kde by se cítila bezpečná.“

Zmínil, že ona sama nebyla jediná v této situaci: „Měla hodně textovek, které si vyměňovala se svými spolupracovníky o tom, že nemají adekvátní vybavení.“

Nemocnice: roušky mají všichni

Ze smrti své ženy proto viní právě podmínky, které v nemocnici panovaly. „Vím, že by tu moje žena mohla pořád být, kdyby jí dali adekvátní ochranné pomůcky.  Můj čtyřletý syn už nemá mámu.“ Jak ale dodal, jeho žena vždy dávala přednost ostatním před sebou.

V USA za den podlehlo koronaviru rekordních 2228 nakažených

Amerika

List Daily Mail kontaktoval nemocnici, jejíž mluvčí Shelly Weissová uvedla: „Sestry mají osobní ochranné pomůcky v souladu s doporučeními Centra pro kontrolu nemocí (CDC). Zaměřujeme se na to, aby personál naší nemocnice byl minimálně vystaven (viru).” A dodala, že v nemocnici kontrolovali, zda personál nebyl nakažený, s příznaky a teplotou nemohl k pacientům. Zdůraznila také, že zdravotníci měli vždy roušku.

DiCensová je už druhou zdravotnicí, která zemřela v této nemocnici, covidu-19 tam před ní podlehl 56letý zdravotník Earl Bailey.

Podle úterních dat je v USA mezi nakaženými 10 až 20 procent zdravotníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám