Hlavní obsah

V sobotu přibylo v ČR 49 potvrzených případů koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet případů koronaviru v Česku v sobotu stoupl o 49 na 8455, denní přírůstek je od počátku května pod stovkou. Více než tři pětiny lidí se vyléčily, konkrétně 5422 lidí. Úmrtí je 296, na sobotu připadá jedno. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví na jeho webu k půlnoci. Aktuálně se s nemocí potýká 2737 lidí.

Foto: Novinky

Lidé se kvůli koronaviru bojí chodit do nemocnic.

Článek

Podíl nově objevených nemocných na počtu testů bude znám později. Od 2. května se tento ukazatel drží pod jedním procentem nebo těsně kolem této hodnoty. Nejvýše byl ve čtvrtek, kdy se podle ministerstva prokázala nákaza u 1,16 procenta provedených testů. O víkendech ale bývá výrazně méně testů než ve všední dny.

V nemocnicích bylo s nemocí covid-19 podle údajů k sobotnímu ránu 183 pacientů, 39 z nich v těžkém stavu.

Nejvíce případů nákazy je v Praze, a to 1958. V hlavním městě je nejhorší situace i v přepočtu na počet obyvatel, na 100 000 lidí tam připadá téměř 150 nakažených. Naopak v jižních Čechách evidují zhruba 28 nakažených na 100 000 obyvatel, což je nejméně v ČR.

První nákaza koronavirem se v Česku prokázala 1. března, první nakažený člověk zemřel o tři týdny později. S ohledem na příznivou epidemiologickou situaci vláda od konce dubna postupně uvolňuje opatření, kterými od března omezila volný pohyb a cestování, sdružování, podnikání, kulturu, sport, školní výuku a další aktivity. Další vlna uvolňování včetně nošení roušek venku má následovat 25. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám