Hlavní obsah

V Británii kvůli koronaviru vyletěla nahoru cena drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V důsledku častějších policejních kontrol a vládních opatření omezujících pohyb obyvatel roste v Británii cena drog. Vyplývá to ze zjištění televize Sky News, která se odvolává na osoby z londýnského drogového prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný překupník drog, který dodává narkotika níže postaveným dealerům v britské metropoli, uvedl, že cena za kilogram kokainu vzrostla od začátku koronavirové krize ze 36 tisíc na 40 tisíc liber (z 1,13 milionu na 1,25 milionu korun). Kvůli nedostatečné nabídce si proto zákazníci budou muset připlatit.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Lidé nucení trávit kvůli koronaviru čas doma nyní podle překupníka čím dál více přesedlávají z kokainu na marihuanu. Drogy jako kokain či extáze jsou spojené s chozením do klubů či na party, což nyní není možné.

Nikdo nechce řídit, když možnost, že vás vytáhnou z auta, je teď daleko vyšší.
oslovený odběratel

Oslovený odběratel si raději už před týdnem objednal „koronavirový balíček trávy”, který mu má pomoci překonat odloučení v karanténě. „Zdá se, že cena marihuany začíná jít nahoru,” dodal s tím, že ho jeho dealer varoval, že kvůli riziku policejních kontrol bude muset prodej zcela ukončit. „Nikdo nechce řídit, když možnost, že vás vytáhnou z auta, je teď daleko vyšší,” postěžoval si.

Předzásobení uživatelé

Ze zjištění Sky News rovněž vyplývá, že mnoho lidí se v očekávání restriktivních opatření drogami předzásobilo. „Už není moc času, s ohledem na okolnosti vám nebudeme moci dodávat,” zní zpráva dealera jeho odběratelům. „Volejte teď, abyste si všichni zajistili dostatek 'vakcín' před nadcházející karanténou.”

Počet obětí v Británii stoupl o čtvrtinu. Málo se testuje, varují experti

Koronavirus

Opatření omezující pohyb obyvatel nařídil minulý týden premiér Boris Johnson ve snaze zastavit šíření koronaviru. Lidé dostali doporučení, aby tři týdny zůstali doma a ven chodili pouze v nejnutnějších případech, jako je na nákup potravin. V Británii úřady zaznamenaly zatím 34 192 nakažených, na 2926 lidí nemoci Covid-19 způsobené koronavirem podlehlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám