Hlavní obsah

Stát vyčlení lůžka pro seniory, otevře zařízení v Těchoníně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví vyčlení ve čtyřech nemocničních zařízeních lůžka pro nakažené seniory. Bude jich 329 a půjde o pražské nemocnice Na Bulovce, Na Františku, ve středočeských Lázních Toušeň a zařízení v Těchoníně v Pardubickém kraji. Uvedl to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

V zařízeních by měli být umístěni senioři s pozitivním testem na koronavirus, kteří mají lehčí příznaky. Šéf krizového štábu Roman Prymula ČTK řekl, že nejprve budou k dispozici místa v nemocnicích, do týdne i lůžka ve vojenské nemocnici v Těchoníně.

Centrum  biologické ochrany v Těchoníně slouží armádě k zabezpečení biologické ochrany v Česku, především k léčení a karanténě nositelů nebezpečných nákaz.

Podle Prymuly budou v zařízení k dispozici běžná karanténní lůžka, nikoliv lůžka intenzivní péče.

V pátek ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že domovy pro seniory musí pro nakažené vyčlenit 10 procent svých kapacit a do nemocnic se budou vozit jen vážné případy. Mnohé se ale nechaly slyšet, že na to nemají prostory a ani dost ochranných pomůcek.

Ministr vnitra Jan Hamáček v České televizi řekl, že v pátek při jednání prosazoval cestu otevření speciálních lůžek pro seniory, což se také nakonec stalo.

Nákaza se v Česku objevila už v sedmi domovech, dvě klientky z domova v pražské Michli zemřely.

Prymula vysvětluje výrok WHO o nesmyslnosti roušek: Chtějí zabránit jejich nedostatku

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám