Hlavní obsah

Prymula: Pálení čarodějnic jen s rodinou, na koupaliště možná v červnu

Vládní opatření poznamenají i oslavy pálení čarodějnic. Lidé se u ohně příští týden 30. dubna podle epidemiologa a náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly budou moci sejít, ale pouze v rodinném kruhu. Prymula to řekl v úterý Frekvenci 1.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Pálení čarodějnic v Řevnicích (archivní foto)

Článek

Větší setkání spadají podle Prymuly do kategorie hromadných akcí, které jsou kvůli riziku šíření koronaviru vládou stále zakázány. „Zatím se ty hromadné akce nepovolují, a myslím si, že tato mezi ně spadá,” řekl.

„Každý bude mít šanci doma v nějakém rodinném kruhu u menšího ohýnku,” doplnil.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nic na tom nemění ani skutečnost, že právě v poslední dubnový den, kdy se čarodějnice pálí, nejspíš skončí nouzový stav, který vláda vyhlásila 12. března.

Prymula v rozhovoru také uvedl, že venkovní bazény a koupaliště by se podle něj mohly veřejnosti otevřít 8. června. Vyřešit se ale bude muset fungování sprch či šaten. Ve vládním plánu pro rozvolňování obchodů a služeb nejsou bazény uvedeny.

Čísla ukazují růst počtů nákazy, varoval Prymula

Koronavirus

Prymula v úterý také před novináři zmínil obavu, že se na šíření koronaviru v Česku mohlo projevit volnější chování lidí o Velikonocích. Naznačují to pondělní data, více však napoví až středeční údaje.

Nákaza koronavirem se u člověka obvykle projeví až s několikadenním zpožděním.

Reklama

Výběr článků

Načítám