Hlavní obsah

Projev prezidenta Miloše Zemana

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman pronese v pátek večer projev v souvislosti se stále se zvyšujícím počtem nakažených koronavirem. Projev přenášejí Novinky živě.

Živě: Projev prezidenta Miloše ZemanaVideo: ČTK

 
Článek

Prezident v minulých dnech poskytl dva rozhovory, kde se k situaci kolem koronaviru vyjádřil. Odmítl například tzv. lockdown, který by podle něj ohrozil ekonomiku. Rozruch ovšem vzbudilo jeho vyjádření v Mf Dnes, že opatření je třeba zaměřit na volnočasové aktivity, které se ekonomiky netýkají.

Zeman: Někdy natahují ruku i podniky, které by normálně zkrachovaly

Domácí

Podle něj zkrachují pouze podniky, které by zkrachovaly i tak. Dotkl se také umělců, kerým vláda zavřela divadla, zakázala koncerty. Řekl, že nejlepší díla tvoří hladoví umělci.

Miloši, proč jsi se obrátil proti svému národu? Hůlka vrátí Zemanovi státní vyznamenání

Domácí

Prezident podporuje opatření, která vláda zavedla v posledních týdnech.

Pozornost vzbudila také jeho snaha, aby se na Pražském hradě konal ceremoniál udílení státních vyznamenání v době, kdy je počet lidí, kteří se mohou scházet, omezen na šest. Ceremoniál bude potřebovat výjimku ministerstva zdravotnictví. Ministr Roman Prymula je přitom jedním z oceněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám