Hlavní obsah

Pozdvižení v Soulu: Fotbalový klub posadil do hlediště erotické figuríny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejský fotbalový tým FC Seoul se omluvil, že v neděli umístil do hlediště místo běžných figurín panny připomínající erotické pomůcky. Představitelé klubu zdůraznili, že to nebyl záměr, ale že došlo k nedorozumění při jednání s dodavatelem.

Vnadné figuríny v hledišti na zápase v Soulu

Článek

Figuríny byly umístěny v hledišti při zápasu s Gwangju FC, aby nepůsobilo prázdně, což je v době koronavirové pandemie běžná praxe. Dělají to i baseballové týmy na Tchaj-wanu.

Soulský tým se však stal terčem kritiky na sociálních sítích kvůli tomu, že deset figurín umístěných pod podobizny hráčů týmu působí spíše jako realistické sexuální panny. Měly velká prsa a zvýrazněné bradavky. Jak uvedl server Koreaboo, jejich vzorem byla jedna z žen, které účinkují na televizním kanálu se sexuálním obsahem BJ Chaero, na který odkazoval i jeden z transparentů.

Měla to být zábava, omlouvá se klub

Soulský tým nakonec zveřejnil oficiální omluvu: „Figuríny jsou myšleny jako zábava, jako snaha odlehčit náladu v těchto těžkých dobách.“

Popřel, že by šlo o nafukovací panny používané pro sexuální hrátky. „Jak uvedl výrobce, mají vypadat a působit jako skuteční lidé a nejsou určeny pro sexuální využití. Dostali jsme je od společnosti Dalcom, která uvedla, že to jsou figuríny k oblékání. Dvakrát nebo třikrát jsme kontrolovali, že nejsou určené pro sexuální hrátky,“ tvrdí klub.

Použité figuríny za sebou ale erotickou minulost mají, firma Dalcom je předtím využívala k propagaci streamovacích služeb se sexuální tematikou.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Korejské fotbalové stadiony jsou prázdné.

Ani omluva však fanouškům nestačila. Upozorňují na to, kolik je v Soulu firem dodávajících figuríny do výloh obchodů s oblečením. Klubu hrozí i trest, protože liga zakazuje reklamu, která by byla sexuální nebo agresivní.

Dodavatel navíc tvrdí, že objednávku splnil. Vinu hází na fotbalový tým.

V květnu se stala korejská K-liga jednou z prvních na světě, která obnovila zápasy, hrálo se poprvé 8. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám