Hlavní obsah

Počet nakažených koronavirem celosvětově překročil 16 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet lidí, kteří se na světě od začátku epidemie nakazili koronavirem, překročil 16 milionů. Uvádí to ve své statistice Univerzita Johnse Hopkinse.

Foto: archiv Zdravotního ústavu Ostrava

V ostravském zdravotním ústavu denně otestují až tisíc vzorků.

Článek

Bilance obětí, které zemřely s nemocí covid-19, se podle tohoto zdroje blíží 645 000. Nejnovější milion infikovaných přibyl do statistik za pouhé tři dny; hranice 15 milionů padla 22. července.

Největší podíl na rychlém růstu počtu případů měly v posledních dnech Spojené státy, které už registrují přes 4,1 milionu infikovaných, Brazílie s 2,4 miliony a Indie, kde se podle úřadů nakazilo téměř 1,4 milionu lidí.

Situace v ČR není nijak kritická. Hygienici v Praze momentálně evidují 2781 lidí, z nichž 1930 se už vyléčilo a 104 zemřelo.

Nakažení jsou vesměs mladí lidé, kteří mají jen velmi slabé, případně žádné příznaky.

Od začátku března, kdy byl nový koronavirus v Česku odhalen poprvé, se jím nakazilo 15 130 lidí. Skoro 9600 z nich se z nemoci vyléčilo. Naopak 368 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám