Hlavní obsah

Po gay klubech v Soulu se potuloval superšiřitel koronaviru, úřady už evidují 119 nakažených

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejské úřady pátrají po kontaktech tzv. superšiřitele koronaviru, který ve čtvrti Itaewon-dong v Soulu stihl navštívit nejméně pět gay klubů a je spojován s nákazou nejméně 119 lidí. Ve středu o tom informoval deník The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční kluby a bary v Soulu musely zavřít (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Devětadvacetiletý muž navštívil pět podniků pro homosexuálně orientovanou klientelu v pátek 1. května. Následující čtvrtek u něj testy prokázaly nákazu virem SARS-CoV-2.

Epidemiologové mají za to, že jde o člověka, jenž nákazu do gay komunity v Itaewon-dongu zavlekl. Počet nakažených zákazníků tamních nočních podniků ve středu dosáhl 119, skutečné číslo ale může být řádově vyšší.

Jižní Korea vyvíjí vlastní léky na koronavirus, jeden může mít už v srpnu

Koronavirus

Pomoc mobilních operátorů

Úřady se proto rozhodly na základě dat mobilních operátorů z vysílače signálu oslovit prostřednictvím textových zpráv všechny, které mohl nejmenovaný muž nakazit. Jedná se o 10 905 lidí.

Soul navíc rozhodl o opětovném uzavření všech 2100 nočních klubů ve městě. Ještě před pár dny se přitom zdálo, že je epidemie v jihokorejské metropoli na ústupu a země má to nejhorší za sebou. Začalo proto postupné rozvolňování.

Téměř stovka uzdravených Jihokorejců má znovu pozitivní testy

Koronavirus

Jižní Korea byla dávána za příklad země, jež dopady pandemie ukázkově zvládla. Nynější nové ohnisko nákazy nemoci covid-19 ale přimělo primátora Soulu odložit znovuotevření škol, které bylo plánováno na tento týden.

Ve středu bylo v 52milionové Jižní Koreji potvrzeno 26 nových případů nákazy koronavirem, celkem jich je nyní v zemi evidováno 10 962.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám