Hlavní obsah

ON-LINE: Česko hlásí za neděli 122 nakažených, nejnižší přírůstek za týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko hlásí za neděli 122 potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to nejméně za celý minulý týden. S infekcí momentálně bojuje 5180 lidí. Navzdory tomu, že Evropu zasáhla vlna veder, povinnost nosit roušku počasí nejenže neruší, ale v Paříži se opět zavádí.

Foto: Cooper Neill, Reuters

Ilustrační foto

Článek

10:58 - Celkový počet dosud potvrzených případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 se v Rusku během uplynulého víkendu přiblížil ke hranici 900 tisíc. Po sobotním denním přírůstku 5189 infikovaných přibylo v neděli dalších 5118 pozitivně testovaných.

10:14 - Nový denní rekord více než 200 mrtvých s nemocí covid-19 zaznamenalo v neděli Peru, které je po Brazílii a Mexiku nejzasaženější zemí Latinské Ameriky. Třiatřicetimilionový stát, který v červenci uvolnil některá koronavirová omezení, překročil hranici 21 tisíc zemřelých a blíží se počtu půl milionu prokázaných případů.

09:38 - Na Slovensku zaznamenali tři nové potvrzené případy nákazy koronavirem Sars-CoV-2. Celkový počet infikovaných v zemi je 2599, infekci podlehlo 31 lidí. Maďarsko hlásí 35 nových případů nákazy. V souvislosti s plicní chorobou covid-19 zemřeli tři lidé. Celkem je v zemi 4731 infikovaných a zemřelo 605 lidí.

08:28Austrálie za poslední den zaznamenala 19 zemřelých v souvislosti s komplikacemi spojenými s covidem-19, čímž překonala svůj dosavadní smutný jednodenní rekord. Všechny oběti pochází ze státu Viktorie, který je ohniskem tamní pandemie. Stát nicméně v neděli ohlásil 322 nově nakažených, což je nejnižší počet za téměř dva týdny.

08:11 - Známý švédský epidemiolog Anders Tegnell v rozhovoru pro deník Bild komentoval situaci kolem zavádění roušek. „Výsledek, který by měly roušky přinést v boji s koronavirovou nákazou, je velmi slabý. Ačkoliv je množství lidí po celém světě nosí,“ prohlásil Tegnell. Připomněl v této souvislosti země, jakými jsou například Belgie nebo Španělsko. „Tamější obyvatelé je nosí povinně, ale počet nakažených se tam zvyšuje,“ řekl. „Věřit, že roušky pomohou vyřešit problém s nákazou, je velmi nebezpečné,“ uzavřel Tegenell.

Spoléhat se na roušky je nebezpečné, tvrdí švédský epidemiolog

Koronavirus

07:42 - Situace s nákazou koronavirem se v Řecku opět zhoršila. V neděli přibylo 203 potvrzených případů nákazy, což je nejvyšší denní nárůst od února.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Turisté na Akropoli v Aténách

05:30 - V Česku přibyl v neděli nejnižší počet nakažených za celý minulý týden, pouhých 122 lidí. S infekcí momentálně bojuje 5180 nakažených, v nemocnicích je 114 lidí. Vyléčilo se už 12 785 infikovaných. Nákaze podlehlo 390 pacientů. Od počátku epidemie se v ČR nakazilo 18 355 lidí. 

05:10 - Na nejfrekventovanějších místech metropole je bez roušky zakázáno procházet se po nábřežích kolem Seiny nebo na Montmartru, musí být nasazeny při nakupování na velkých obchodních třídách metropole. Pařížská prefektura přistoupila k tomuto opatření ve snaze zbrzdit nárůst nových případů nákazy koronavirem.

04:45 - Brazílie za poslední den zaznamenala 23 010 nově nakažených koronavirem a 572 úmrtí pacientů s nemocí covid-19. Infekce se v zemi, kde žije 209,5 milionu lidí, od začátku epidemie potvrdila u 3 035 422 nakažených, z nichž podle úřadů 101 049 zemřelo.

04:30 - Ve Spojených státech se infikovalo novým typem koronaviru Sars-CoV-2 přes pět milionů lidí. Infekci podlehlo přes 162 tisíc lidí. USA jsou tak nejpostiženější zemí světa v případě nákazy. Celosvětově se koronavirem nakazilo 19,6 milionu lidí.

04:20- V Německu bylo za neděli hlášeno 463 nových případů nákazy koronavirem. Ministerstvo zdravotnictví ale upozorňuje, že údaj není kompletní, protože pět spolkových zemí, a to Bádensko-Württembersko, Bavorsko, Brémy, Sasko a Sasko-Anhaltsko v neděli nehlásily žádné nové případy. S největší pravděpodobností bude nedělní statistika daleko vyšší. Severní Porýní-Vestfálsko hlásí za neděli 230 potvrzených případů, což je nejvyšší přírůstek.

04:15 - V Berlíně se vracejí školáci do lavic, podobně jako minulý týden žáci v Meklenbursku-Předním Pomořansku a v Hamburku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám