Hlavní obsah

Očkovaný pár zemřel v USA během minuty

Vladimír Plesník, Právo, Vladimír Plesník

V USA zemřeli jen minutu po sobě manželé plně očkovaní proti koronaviru. Cal Dunham (†59) a jeho žena Linda (†66) se při posledním výdechu drželi za ruce. Sarah Dunhamová (38) říká, že její rodiče dělali vše společně. Církevní a komunitní nadšenci milovali rodinu – zejména vnoučata – a hlavně jeden druhého.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Láska, která je spojovala, je fantastická,“ řekla Sarah. „Když se na ně člověk podíval, řekl si: ‚Chci zažívat takovou lásku, až budu ve stejném věku‘.“

Pár se choval obezřetně, i pokud jde o covid-19. V září si celá rodina z Grand Rapids v Michiganu vyrazila na výlet do kempu.

„Táta mi před dovolenou volal, že se necítí dobře. Myslel si, že je to jen zánět dutin. Moje matka říkala, že z toho dostala rýmu, protože jí to předal,“ vybavuje si Sarah.

„Půjdu hned za tebou“ 

Oba rodiče také trpěli blíže nespecifikovaným onemocněním, které situaci ještě zhoršilo. Třetí den za ní přišli a řekli, že chtějí odjet, protože se necítí dobře.

Matka neměla očkování, slovenská lékařka dítě neošetřila. Zemřelo

Evropa

„Tak jsem jim sbalila věci a oni se vydali domů,“ popsala Sarah v listě The Boston Globe. Během několika dní se však zdravotní stav manželů pronikavě zhoršil a oba museli být napojeni na plicní ventilaci.

Předminulou neděli lékaři Sáře a rodině sdělili, že už toho nemohou moc udělat a pár budou muset zřejmě v pondělí odpojit od přístrojů.

Poté, co Cala převezli minulé pondělí do stejného pokoje, o chvíli později v 11.07 hodin zemřel. V 11.08, o necelou minutu později, skonala i Linda, zatímco se manželé drželi za ruce na nemocničních lůžkách vedle sebe.

„Vždycky žertovala a říkala ,no, půjdeš dřív než já, vydám se hned za tebou, slibuji‘. A tak se i stalo,“ řekla dcera.

Rodiče zemřeli s covidem, zůstalo po nich pět dětí

Koronavirus

Sarah se utěšuje vědomím, že stejně jako v životě byli její rodiče spolu i ve smrti. Teď se však podle ní dostavuje hněv nad vědomím, že lidé neberou virus, který si za 60 vteřin vyžádal oba její rodiče, tak vážně, jak by měli.

„Jsem naštvaná, protože tolik lidí si říká ,když chytím covid, tak chytím covid, to je toho‘. Ne, není to tak,“ řekla Sarah. „Může to být kdokoli, může to být kdekoli. Rodiče udělali všechno správně, udělali všechno, jak by se to mělo dělat,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám