Hlavní obsah

Očkování nebo denní testování, mají na výběr učitelé v Kalifornii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Kalifornie jako první americký stát začne požadovat po učitelích, aby byli naočkováni proti covidu-19 nebo se každý týden podrobili testům na koronavirus. Informuje o tom agentura AP.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Podle celokalifornského nařízení by se měli nechat naočkovat pedagogové na základních i středních školách i učitelé ve školkách. V některých částech Kalifornie se již děti vracejí do škol. Místním úřadům mezitím působí obavy rozmach koronavirové nákazy poháněný nakažlivější mutací delta.

Demokratický guvernér Kalifornie Gavin Newsom nové opatření oznámil dnes při návštěvě školy u San Franciska. V mnoha kalifornských školách se již děti po prázdninách vrátily do lavic, zatímco dalším skončí letní prázdniny v nadcházejících týdnech.

Koronavirus v USA útočí jako v zimě. Zdravotnictví je na bodu zlomu

Koronavirus

V Kalifornii je podle databáze listu The New York Times nejméně jednou dávkou vakcíny proti covidu-19 naočkováno 80 procent dospělých a 65 procent dospělých obdrželo obě dávky vakcíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám