Hlavní obsah

Nákaza u pacienta vyřadila v nemocnici Šternberk 31 zdravotníků

Olomouc

Potvrzená nákaza koronavirem u jednoho z pacientů na interním oddělení v nemocnici ve Šternberku na Olomoucku poslala do karantény celkem 31 tamních zdravotníků. Podle mluvčí nemocnice Radky Miloševské se u nikoho z nich další nákaza dosud nepotvrdila. Na stanici interny, kde senior s pozitivním testem ležel, zůstalo celkem 11 pacientů, jsou v infekčním režimu. Chod nemocnice je zajištěn.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„V tuto chvíli můžu upřesnit, že v karanténě je 31 zdravotníků napříč zdravotnickými profesemi, tedy lékaři, sestry i ošetřovatelky, všichni, kteří o toho pacienta pečovali. Čekáme ještě na poslední výsledky, ale výsledky, které máme k dispozici, jsou všechny negativní. Personál však bude i tak 14 dnů v karanténě,” uvedla Miloševská.

Lékařka strakonické polikliniky je pozitivní na koronavirus

Koronavirus

Pacient, u něhož byla nákaza potvrzena, byl ještě před nástupem do nemocnice v kontaktu s člověkem nakaženým novým typem koronaviru. Testy u něj poté nákazu potvrdily rovněž.

Senior byl poté převezen na infekční oddělení prostějovské nemocnice. Na stanici interního oddělení, kde ležel, zůstává i nadále 11 pacientů. „Zůstávají tam i nadále, nemocnice z této stanice udělala infekční jednotku, zavedla tam infekční režim. Zůstávají a je o ně řádně postaráno,” doplnila mluvčí nemocnice.

Chod samotné šternberské nemocnice není podle mluvčí ohrožen. „Podařilo se vlastními silami vše zabezpečit a to jak přesuny z oddělení na oddělení, oslovili jsme například také zaměstnance, kteří aktuálně čerpají dovolenou,” dodala Miloševská.

Lékař z urgentního příjmu olomoucké nemocnice má koronavirus, nakažen mohl být i personál a pacienti

Koronavirus

V Olomouckém kraji je nyní 22 potvrzených případů nákazy koronavirem, informoval na sociálních sítích dnes v poledne hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Na řadu výsledků se však stále čeká. Na infekčním oddělení prostějovské nemocnice je nyní podle Miloševské hospitalizováno v tuto chvíli pět pacientů.

Onemocnění COVID-19 se prokázalo i u lékaře urgentního oddělení Fakultní nemocnice (FN) v Olomouci. Do karantény musí jeho pacienti i personál. Lékař se před týdnem vrátil z Řecka. Urgentní příjem podle mluvčího nemocnice Adama Fritschera dál funguje. Karanténa byla kvůli tomu vyhlášena u desítek pacientů a lékařů, kteří s ním byli v přímém kontaktu.

Zoufalí lékaři shánějí roušky i dezinfekci na internetu, žádají lidi o pomoc

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám