Hlavní obsah

Mladí Španělé házeli kameny na autobus s evakuovanými penzisty

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatická situace ve Španělsku probouzí v některých jeho obyvatelích to nejhorší. Zhruba padesátka lidí v městě La Línea de la Concepción ve středu zahradila cestu autobusu převážející seniory z domova důchodců, kde propukla nákaza koronavirem. Na autobus házeli kameny a následně oblehli nový domov, kde byli důchodci ubytováni. Jiní obyvatelé však naopak důchodcům vyjadřovali podporu a vřele je uvítali.

Foto: Profimedia.cz

La Línea de la Concepción (ilustrační foto)

Článek

Kolem padesáti mužů zatarasilo silnici do města na hranicích s Gibraltarem a snažilo se zabránit průjezdu kolony autobusů a záchranek. Ta převážela 28 seniorů z domova důchodců Alcalá del Valle, kde na onemocnění COVID-19 zemřeli tři lidé a většina penzistů a víc než polovina personálu byla infikována koronavirem.

Dle listu La Vanguardia, který o případu informoval, skupina mužů zablokovala silnici auty a zapálila několik kontejnerů. Na autobus s důchodci házeli kameny a pokřikovali, že nakažené nechtějí. Kolonu chránili policisté, kterým se skupinu padesáti výtržníků podařilo rozehnat. Dva muži ve věku 32 a 25 let byli zatčeni.

Během následující noci výtržnosti pokračovaly, vzplálo několik dalších košů. Budovu, kam byli senioři umístění, nyní chrání policisté i vojáci. V noci směrem k budově kdosi hodil výbušninu, která však nikoho nezasáhla.

Rekordní počet obětí ve Španělsku, mrtvých je více než v Číně, márnice je nepojmou

Koronavirus

„Je to malá skupina naprostých idiotů, která nijak nereprezentuje naše město,“ čílil se starosta Juan Franco. Řada obyvatel šedesátitisícového města, kteří narozdíl od mladíků respektovali zákaz vycházení a srocování se, stála na balkonech, konvoji tleskala a vykřikovala slova podpory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám