Hlavní obsah

Místo šesti minut hodina. Lidé v Národním očkovacím centru měli problémy s registrací

Praha

Problémy s registrací měli v pátek lidé v Národním očkovacím centru v hale O2 Universum v Praze. Kvůli potížím s načtením QR kódů se před halou tvořily fronty.

BEZ KOMENTÁŘE: Fronta u očkovacího centra O2 UniversumVideo: Novinky

 
Článek

Potíže s registrací Novinkám přiblížila žena, která přišla v pátek na očkování.

„Měla jsem termín před desátou hodinou dopoledne. Přišla jsem tam zhruba v 9:40 hodin a před vstupem byla fronta. Tak jsem začala zjišťovat, co se děje, a vojáci, kteří to tam koordinujou, mi řekli, že jim nefunguje načítání QR kódů. Fungovaly jen někomu, ale to bylo mizivé procento. Nikdo nebyl schopen říct, proč to vypadlo, jen že to nejde,“ uvedla žena.

QR kód zájemce získá po úspěšné elektronické registraci a souží mu jako vstupenka do haly, kde probíhá očkování. „Nechali nás stát venku s tím, že nás budou pouštět po deseti dovnitř, kde nám udělají novou registraci. Dala jsem jim znovu doklady, udělali mi novou registraci, vygenerovali nový QR kód a poslali na očkování,“ doplnila.

OBRAZEM: V Praze otestovali velkokapacitní očkovací centrum v O2 universum

Domácí

I když to šlo podle jejích slov docela rychle na to, kolik venku čekalo lidí, i tak nakonec odcházela výrazně později, než očekávala. „Oni avizují, že od vstupu od arény po očkování to trvá cca šest minut, já jsem tam strávila hodinu plus se pak ještě 15 minut čeká po aplikaci vakcíny v čekárně,” dodala.

„Byla to technická závada, nebyly načítané QR kódy. Posílili jsme administrativu tak, aby dál mohlo probíhat očkování. Fronta byla zhruba na 15 minut, ale závada už je odstraněna a systém opět funguje,“ sdělila před polednem Novinkám Jitka Zinke, mluvčí Ústřední vojenské nemocnice, pod niž centrum spadá.

V Česku se mohou k očkování hlásit lidé od 30 let. Zatím bylo aplikováno přes 5 milionů dávek, ukončené očkování má 1,3 milionu lidí. Ve středu a ve čtvrtek dostalo v Česku vakcínu poprvé přes 100 tisíc lidí za den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám