Hlavní obsah

Koronavirus mají tři zaměstnanci kutnohorského Foxconnu, kolegové jsou v karanténě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákaza koronavirem se v sobotu potvrdila u trojice zaměstnanců kutnohorské společnosti Foxconn. Byli v kontaktu s nakaženými z Církvice, kde je jedno z ohnisek nákazy v ČR. V karanténě je prozatím i 19 dalších zaměstnanců společnosti, kteří v neděli podstoupí testy.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Testování na koronavirus

Článek

Na Kutnohorsku v sobotu podle mluvčí krajské hygienické stanice Dany Šalamunové přibylo sedm nových potvrzených případů nákazy covidem-19, celkem je tak v souvislosti s ohniskem v Církvici nakaženo již 46 lidí.

Informaci potvrdil také mluvčí firmy Pavel Kožený. „Zaměstnanci se pravděpodobně nakazili při kontaktu s uchazečem o zaměstnání,” řekl Kožený. Podle něj dalších téměř 30 zaměstnanců z Kutné Hory i Pardubic, kteří s nakaženými přišli v minulých dnech do styku, pracuje preventivně z domova.

Zaměstnancům měří teplotu

Firma podle Koženého podniká řadu opatření. „V Kutné Hoře byly opět zkráceny směny tak, aby se pracovníci z různých směn nepotkávali. Stravování v jídelnách se řídí podle rozpisu tak, aby zde společně nestolovaly různé pracovní týmy,” uvedl mluvčí. Roušky jsou povinné ve všech vnitřních i vnějších prostorách firmy. Zaměstnanci při vstupu procházejí měřením teploty, musí si pravidelně dezinfikovat ruce.

Podle Šalamunové pracovali nakažení i lidé, kteří museli do karantény, v jedné otevřené kanceláři, takzvaném open space. „Ve firmě byla provedena takzvaná ohnisková dezinfekce. Jako ve všech firmách v okrese musí mít lidé ve vnitřních prostorách roušky, takže věříme, že se podaří dalšímu rozšíření nákazy zamezit,” řekla Šalamunová.

Firma Foxconn vyrábějící elektroniku má v Pardubicích a Kutné Hoře kolem 5000 zaměstnanců.

Na Kutnohorsku přistoupili k radikálnímu kroku. Vrací se roušky a některá omezení

Domácí

Kvůli ohnisku v Církvici jsou na Kutnohorsku od půlnoci znovu povinné ve veřejných vnitřních prostorech roušky. V okrese jsou rovněž omezeny hromadné akce a zakázány návštěvy ve všech zdravotnických zařízeních a domovech pro seniory.

V Česku je momentálně evidováno 4525 nemocných. Celkem bylo doposud potvrzeno 13 089 případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám