Hlavní obsah

Koronavirus je v 63 okresech. Nové ohnisko hlásí Liberec

Novinky, Kateřina Mahdalová

Nově nakažení pacienti koronavirem stále přibývají napříč celou republikou. Covid-19 se znovu objevil i tam, kde již žádné aktivní případy nebyly. Nákaza přibývá také v místech, kde byly jen velmi nízké počty nakažených lidí. Jedno z nových ohnisek se nyní objevilo v Liberci.

Článek

Nové ohnisko v Liberci

Ještě 16. června patřil Liberec k okresům, v nichž zbýval jediný pacient nakažený koronavirem. Jenže nákaza se rozšířila znovu. „Mohu potvrdit, že máme v tuto chvíli jedno lokalizované ohnisko nákazy,“ sdělila na dotaz Novinek Zuzana Balašová, mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje.

Jedná se o ubytovnu pro dělníky pracující primárně pro jeden z libereckých podniků. „Aktuálně je v tomto ohnisku čtyřicet pět pozitivních osob,“ upřesnila mluvčí.

Nové případy i v dalších okresech

Nákaza se znovu objevila například v Děčíně, Karlových Varech nebo v Táboře; ze 76 okresů jsou nyní evidovány aktivní případy v 63.

Potvrzuje se, že virus skutečně nikam nezmizel, ale šíří se dál i v letních měsících. Místa rozptylu se liší: mohou to být pracovní kolektivy i rodiny, ubytovací zařízení i jednorázové rodinné oslavy.

Nejvíce se nyní virus šíří na severu Moravy

Nejvíce nových týdenních přírůstků lze nyní sledovat na Karvinsku (177), v Praze (89), na Frýdecko-Místecku (63), Liberecku (36), Brněnsku (25), Ostravsku (16) a Chrudimsku (12).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám