Hlavní obsah

Karlovarský kraj svolává sestry k pracovní povinnosti

Právo, vor

Karlovarský kraj povolává na pomoc v přetížených nemocnicích v regionu zdravotní sestry. Jde především o ty z evidence úřadu práce, z uzavřených lázeňských provozů a ze zdravotnických zařízení zabývajících se plastickou chirurgií a reprodukční medicínou.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K nařízení pracovní povinnosti přistupujeme vzhledem k velmi vážné situaci v nemocnicích v našem kraji,“ uvedl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (KOA) na sociální síti.

„V současné chvíli potřebujeme v nemocnicích ještě minimálně 75 zdravotních sester, abychom mohli otevřít další lůžka pro pacienty s covidem,“ pokračoval hejtman, podle kterého řada zdravotních sester již v nemocnicích pomáhá, za což jim poděkoval.

Sasko s Bavorskem jsou připraveny pomoci ČR, osloveny ale nebyly

Koronavirus

Přetížené nemocnice a další zdravotnická zařízení, která pečují o pacienty s covidem-19, jsou za hranou své personální kapacity a zdravotníci nutně potřebují pomoc.

Pro uložení pracovní povinnosti bylo vytipováno přibližně 100 sester s bydlištěm v regionu. Podle prohlášení je snahou kraje vybírat zdravotní sestry tak, aby nezpůsobil zaměstnavatelům ve zdravotnických zařízeních vážnější personální potíže.

Koronavirem už se nakazilo přes milion Čechů

Domácí

Zdravotní sestry mají být nasazeny v nemocnicích v Chebu, Sokolově, Karlových Varech, Ostrově a v COVID centru REHOS v Nejdku.

Reklama

Výběr článků

Načítám