Hlavní obsah

Jak se vyvíjí pandemie covid-19 v Česku? Tisková konference

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví spolu s odborníky ve středu na pravidelné tiskové konferenci představilo předběžné výsledky studie kolektivní imunity i aktuální vývoj epidemie koronaviru v České republice. Tu se podařilo zvládnout a počty nových případů se v posledních dnech pohybují i přes uvolňování restrikcí v řádu desítek.

Záznam: TK ministerstva zdravotnictvíVideo: Novinky

 
Článek

Vedle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) představil další kroky i jeho náměstek Roman Prymula, který je garantem projektu Chytrá karanténa. Data a prognózy dalšího vývoje prezentoval ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

Studie kolektivní imunity ukázala, že česká populace byla zasažena novým typem koronaviru poměrně málo, jedná se maximálně o tři procenta lidí v závislosti na lokalitě.

Studie kolektivní imunity: Protilátky na koronavirus nemá téměř nikdo

Koronavirus

Studie proběhla ve vybraných regionech v uplynulých dvou týdnech. Odborníci chtěli vyšetřit kolem 27 000 osob všech věkových skupin, aby zjistili přítomnost koronaviru v populaci.

V ČR v úterý přibylo 77 nových případů. Celkem byl koronavirus potvrzen u 7896 osob.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Výběr článků

Načítám