Hlavní obsah

Hyundai českým nemocnicím bezplatně půjčí auta

Česká automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech z Nošovic spolu s tuzemským zastoupením Hyundai v koronavirové krizi spěchá s pomocným balíčkem nemocnicím, ale i vládě a Moravskoslezskému kraji. To vše po uzavření provozu, ke kterému došlo na nátlak odborů ve čtvrtek 19. března.

Foto: Hyundai

Ilustrační foto

Článek

Hyundai nemocnicím a zdravotním centrům napříč Českou republikou bezplatně půjčí auta. "Naši autorizovaní partneři značky fungují v omezeném provozu a pro zajištění mobility občanů a firem poskytujeme na našich dealerstvích především servisní služby. ... Jelikož nám krizová situace není lhostejná, chceme přispět jak finančně, tak bezplatným zapůjčením vozů nemocnicím a zdravotním centrům," uvedl generální ředitel HMC Martin Saitz.

I Hyundai v Nošovicích nakonec na 14 dní zastaví výrobu

AutoMoto

Moravskoslezskému kraji, městu Frýdek-Místek a obcím v okolí výrobního závodu darují 20 000 respirátorů typu FFP2 dohromady za více než tři miliony korun. Ve čtvrtek to sdělil mluvčí Jan Pohorský.

Respirátory se mají distribuovat příští týden. "Vybaveni jimi budou lidé v první linii, tedy zdravotnická zařízení, nemocnice, lékaři, stomatologové, lékárny a složky integrovaného záchranného systému," uvedl Pohorský. Respirátory dostanou také domovy pro seniory ve Frýdku-Místku a v okolních obcích.

Konkrétní finanční obnos 10 milionů korun pak poputuje přímo vládě České republiky.

První elektromobil vyráběný v České republice. Z Nošovic bude sjíždět Hyundai Kona

AutoMoto

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Pracuje v ní přibližně 3300 lidí. Loni slezský závod vyprodukoval 309 500 automobilů.

V Nošovicích se vyrábí typ Hyundai Tucson a pět verzí modelu i30. Tento měsíc automobilka zahájila sériovou výrobu vozu Kona Electric, prvního automobilu na elektrický pohon sériově vyráběného v České republice. Kvůli pandemii nového typu koronaviru ale firma zastavila na dva týdny výrobu, znovu ji chce spustit v pondělí 6. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám