Hlavní obsah

Hvězda světové opery Plácido Domingo se nakazil koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Světoznámý španělský operní pěvec Plácido Domingo byl pozitivně testován na koronavirus Sars-CoV-2, napsala agentura DPA. Devětasedmdesátiletý umělec je se svou rodinou v izolaci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plácido Domingo

Článek

„Věřím, že je mou morální povinností vás informovat, že jsem pozitivně testován na nemoc Covid-19,“ napsal pěvec na svůj Facebook.

„V současné době jsem v dobrém stavu, ale měl jsem příznaky jako jsou horečka a kašel, takže jsem se rozhodl nechat se testovat,“ uvedl Domingo. Zpěvák apeloval na všechny, aby byli opatrní a řídili se pokyny příslušných vlád a snažili se co nejvíc být doma, „abychom se mohli brzy vrátit do našeho běžného každodenního života“.

Španělsko patří k nejpostiženějším zemích Evropy. Nejnovější statistické údaje hovoří o 1720 obětech nákazy novým typem koronaviru. Celkově je v zemi 28 572 potvrzených případů nákazy. Vláda požádá parlament, aby schválil prodloužení stavu nouze o dalších 15 dní.

Obezita zvyšuje riziko nakažení koronavirem

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám