Hlavní obsah

Herní tvůrci odpískali kvůli koronaviru obří konferenci

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní konference Game Developers, která je zasvěcená především vývojářům, se podle původních plánů letos v březnu v Kalifornii konat nebude. Organizátoři ji museli odpískat kvůli obavám návštěvníků i jednotlivých společností z koronaviru. Věří nicméně, že se jim podaří najít náhradní termín.

Foto: repro gdconf.com

Konference GDC se letos v březnu konat nebude.

Článek

Je to vůbec poprvé za více než tři dekády, co se organizátoři rozhodli naplánovanou akci zrušit. „Po úzké konzultaci s našimi partnery v oblasti vývoje her a komunitou po celém světě, jsme se rozhodli odložit konferenci Game Developers Conference v březnu tohoto roku,“ prohlásili organizátoři akce s tím, že zatím není jasné, kdy přesně se bude konference konat.

Organizátoři nicméně věří tomu, že se situace ve světě v souvislosti s koronavirem natolik zlepší, že se GDC 2020 bude moci uskutečnit už za pár měsíců. „Přípravou jsme strávili rok a štve nás, že nyní nemůžeme všechny návštěvníky veletrhu hostit,“ stojí dále v oficiálním prohlášení.

Facebook kvůli koronaviru zrušil hlavní událost roku

Koronavirus

„Budeme usilovně spolupracovat s našimi partnery, abychom byli schopní realizovat akci později v létě,“ konstatovali organizátoři. Další podrobnosti si však nedovolili zatím sdílet, vše totiž bude záležet na tom, jak se situace okolo závažné nemoci bude vyvíjet v dalších týdnech a měsících.

Kvůli koronaviru již byla zrušena celá řada výstav a veletrhů. Na konci února se například měl ve španělské Barceloně konat obří mobilní veletrh MWC, organizátoři ze sdružení GSMA jej ale nakonec odpískali.

„V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ prohlásil pouhé dva týdny před startem MWC šéf GSMA John Hoffman.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám