Hlavní obsah

Epidemie v Česku dál slábne. Přibylo nejméně nakažených za všední den

Praha

Testy ve středu prokázaly v Česku 3464 nových případů koronaviru. Je to o zhruba 1800 méně než před týdnem a nejméně ve všední den od začátku letošního roku.

Článek

V mezitýdenním srovnání ubylo i podezření na opakovanou nákazu, za uplynulý den jich laboratoře evidují 606. Dál klesá počet pacientů s covidem-19 v nemocnicích – ve středu jich bylo 1311, z toho ve vážném stavu 71. Oproti minulému týdnu se počet hospitalizovaných snížil o 400 a těžkých případů o 28. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Respirátory v dopravě se od půlnoci ruší

Domácí

Počty pozitivně testovaných na koronavirus za den začaly po stagnaci na konce března v dubnu znovu klesat, tento týden je jich bývá kolem 4000 denně. Reálné počty nakažených, kteří se nejdou testovat nebo příznaky nemají, mohou být podle odhadů odborníků dvakrát až třikrát vyšší.

O oslabování epidemie svědčí i takzvané incidenční číslo. Na 100 tisíc obyvatel za poslední týden připadá nyní 233 nových případů, nižší týdenní incidence byla naposledy na konci loňského října. Nejvyšší zůstává tento ukazatel v Praze, kde činí 381. Nejlépe je na tom Liberecký a Karlovarský kraj, kde dosahuje incidenční číslo hodnoty 149, respektive 153.

Nelidská uzávěra Šanghaje nefunguje

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám