Hlavní obsah

Čína by prý mohla mít koronavirovou vakcínu pro trh do konce roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně vyrobená vakcína proti koronaviru by mohla být připravená pro trh už koncem letošního roku. Napsala to v sobotu agentura Reuters s odvoláním na informaci, kterou na sociální síti zveřejnila čínská komise pro dohled nad státním majetkem SASAC.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle článku zveřejněného v pátek na čínské sociální platformě WeChat dostalo při testování více než 2000 lidí vakcíny, které vyvinuly Ústavy biologických produktů ve Wu-chanu a v Pekingu. Pro trh by vakcína mohla být hotová už koncem letošního roku nebo počátkem roku 2021.

Očkovací látky obou ústavů podle sdělení už postoupily do druhé fáze klinických testů. Reuters k tomu poznamenal, že uvedené instituce jsou přidružené ke státní farmaceutické skupině Sinopharm, na jejíž vedení dohlíží SASAC.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Pekingský Ústav biologických produktů bude mít roční výrobní kapacitu 100 až 120 milionů dávek vakcíny, uvádí se v materiálu SASAC.

Čína v současné době zkouší na pacientech pět očkovacích látekn proti koronaviru, doplnil Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám