Hlavní obsah

Bolívie vyzývá ke žvýkání koky. Je účinná proti koronaviru, tvrdí vláda

Novinky, zkr
La Paz

V Jižní Americe se zatím koronavirová pandemie nerozšířila v takové míře jako v Evropě nebo v Asii. Řada států už však přijala nejrůznější bezpečnostní opatření. Ale jak se říká – jiný kraj, jiný mrav – a tak v Bolívii chtějí čelit nákaze i pomocí listů koky. Tento týden to posvětili tamní senátoři, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bolívie vyzývá ke žvýkání koky v rámci boje s koronavirem, náměstek ministra šel příklademVideo: Reuters

 
Článek

Zákonodárci schválili návrh, který propaguje používání tradiční medicíny. Ta hraje významnou roli v domorodých komunitách. Patří mezi to i žvýkání listů koky či eukalyptu nebo konzumace původních jihoamerických bylin.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Zpráva, kterou chceme vyslat bolívijské populaci, je, aby lidé znovu začali využívat tradiční medicínu. Posiluje imunitní systém a zabraňuje řadě nemocí, zejména koronaviru,“ uvedl náměstek ministra pro tradiční medicínu Felipe Quilla.

A aby svá slova potvrdil, začal na tiskové konferenci před kamerami žvýkat koku. Nicméně vědecké důkazy o tom, že je tradiční medicína skutečně proti koronaviru účinná, chybí. Lékaři proto obyvatelstvo vyzvali, aby se nespoléhali pouze na ni.

Bolívijská vláda také od neděle vyhlásila celostátní karanténu na 14 dnů. Rovněž odložila prezidentské volby, které se měly konat 3. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám