Hlavní obsah

Belgický princ Joachim se nakazil koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru ostré kritiky veřejnosti se ocitla belgická královská rodina. Synovec tamějšího panovníka princ Joachim odletěl na počátku minulého týdne do španělské Cordoby, kde se zúčastnil večírku, na němž se nakazil koronavirem Sars-CoV-2, napsal server diariocordoba.com.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Belgický princ Joachim se nakazil koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý muž odletěl do Španělska 24. května. Místo aby dodržoval dvoutýdenní karanténu, která je v zemi zatím povinná pro všechny, kteří přiletí ze zahraničí, se vypravil na večírek. Podle španělských úřadů z Madridu odjel do Cordoby vlakem.

Belgická královská rodina zvolila během pandemie osobitý přístup k lidu

Koktejl

Oslavy se účastnily asi tři desítky lidí. Jeden z nich byl nakažen koronavirem a infikoval další účastníky. U prince se onemocnění začalo projevovat v pátek, test potvrdil nákazu Sars-CoV-2. Všichni účastníci večírku jsou nyní v karanténě.

Průběh infekce je u prince mírný, ale stejně jako ostatním účastníkům večírku i jemu hrozí přísné sankce. Organizátoři totiž porušili nařízení, podle kterého se nesmí shromažďovat více než 15 osob.

Kde přežívají Harry a Meghan? V těsném sousedství známé čtvrti Los Angeles

Jak bydlí VIP

Policie prověřuje jeho přesun mezi Cordobou a Madridem, protože v zemi je zatím přesun mezi provinciemi zakázán.

Belgický tisk uvádí, že princ svůj pobyt ve Španělsku odůvodnil stáží. Není ale jasné, ve kterém městě ji měl absolvovat.

Španělský král se vzdá dědictví po otci a sebere mu penzi

Evropa

„Chtěl bych se omluvit za nedodržení všech karanténních opatření během mé cesty. V těchto těžkých chvílích jsem neměl v úmyslu nikoho urazit nebo projevit neúctu. Hluboce lituji svých činů a přijímám všechny důsledky,“ napsal princ v oficiálním dopise.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám