Hlavní obsah

Babiš se nechá naočkovat třetí dávkou

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nechá naočkovat třetí dávkou vakcíny proti covid-19. Řekl to v pátek v předvolební debatě na České televizi.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Naočkovat třetí dávkou se nechám 7. října,“ řekl v diskusi premiér. A odmítl, že by to byl předvolební krok. „Bude to osm měsíců od 2. dávky,” dodal.

Třetí dávkou se pak mohou očkovat lidé od 20. září. Aplikovat si ji nechalo už přes tisíc lidí. O třetí dávku mohou lidí žádat u svého praktika nebo přes centrální registrační systém na www.crs.mzcr.cz. Možností jsou i centra bez registrace.

Podmínkou pro podání posilující dávky je nicméně odstup od ukončeného očkování minimálně osm měsíců. Rizikoví pacienti, třeba s oslabenou imunitou nebo po transplantaci orgánů, mohou přijít i dříve, doporučí-li to lékař.

Třetí dávku už dostalo přes tisíc lidí

Koronavirus

V debatě na ČT debatovali lídři sedmi uskupení, kteří kandidují v Ústeckém kraji. Babiš se tak střetl s šéfem koalice Pirátů a hnutí STAN Ivanem Bartošem. Tématem byl mimo jiné covid.

Řešilo se mimo jiné, jak by mělo Česko zvětšit proočkovanost občanů. „Cílem bylo, aby bylo v srpnu 70 procent naočkovaných. Nemáme ochráněnou ani populaci 60 plus,“ vytkl Bartoš premiérovi.

Bartoš si proti Babišovi v Ústeckém kraji věří

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám