Hlavní obsah

Babiš: Letní tábory by mohly být od července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letní tábory pro děti by se mohly konat od 1. července. České televizi (ČT) to v neděli řekl premiér Andrej Babiš.

Foto: ČTK

Andrej Babiš

Článek

"Já to prosazuji, protože chápu, že rodiče budou rádi, když děti půjdou z domu na letní tábor," řekl Babiš ČT. Dodal, že záležet bude samozřejmě na epidemiologické situaci. Jasno podle něj bude do konce tohoto měsíce.

Podobně mluvil už v pátek epidemiolog Rastislav Maďar, který vede skupinu pro uvolňování opatření. Pokud by epidemiologická situace vydržela, bylo by podle něj též možné začít s tábory hned začátkem léta. Budou se konat, pokud organizátoři splní nastavená pravidla. Ta zatím zveřejněna nebyla.

Česko v posledních týdnech uvolňuje patření přijatá v souvislosti s koronavirem. I přesto, že lidé už nemají omezení v pohybu a otevřeny jsou všechny obchody, včetně například hobby marketů, kde se pohybuje velké množství osob, počet nově nakažených stále klesá.

Za sobotu přibylo pouhých 18 případů, v neděli devět dalších.

Přehledně: Co se otevře dříve a jak se mění používání roušek

Koronavirus

Většina dětí se do školy tento školní rok už nevrátí. Otevřou se pouze první stupně základních škol za přísných podmínek a docházka bude dobrovolná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám