Hlavní obsah

Zajímavé novinky v hypoteční nabídce Komerční banky

Novinky, Komerční banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční banka (KB) byla jednou z prvních bank, které nabídly svým klientům v souvislosti s epidemií koronaviru odklad splátek hypotečních i spotřebitelských úvěrů až na dobu tří měsíců. To ale není jediná dobrá zpráva z této banky. Zaujaly nás další dvě novinky KB, které pořízení vysněného domu či bytu všem zájemcům výrazně přibližují.

Foto: Komerční banka

Komerční banka představuje dvě novinky v oblasti vlastního bydlení

Článek

O podrobnosti jsme požádali Ondřeje Šuchmana, produktového manažera Komerční banky, a Kateřinu Stehlíkovou, CEO realitního portálu Cincink.

Komerční banka se velmi rychle rozhodla reagovat na epidemii covid-19. Proč?

Ondřej Šuchman:  Je to projev společenské i osobní zodpovědnosti. Rozhodnutí umožnit klientům, kteří se dostanou do potíží se svými příjmy, odklad splátek hypoték i spotřebitelských úvěrů bylo naprosto přirozené, rychlé a jednomyslné. Aktuálně zvažujeme i další možnosti, jak pomoci našim klientům snadněji překonat období nejistoty.

Vraťme se nyní k vaší zajímavé nabídce, kterou je Hypotéka 2v1. V čem je její výhoda?

Ondřej Šuchman: Jak už název napovídá, jedná se o dva produkty v jednom - kombinaci hypotéky a úvěru na vybavení. Tedy na věci, na které standardní hypotéka nedosáhne, například kuchyňskou linku, spotřebiče, jídelní stůl nebo i jiné vybavení domácnosti. Nabízíme tak klientům možnost, jak zároveň financovat stavbu nebo nákup nemovitosti a zároveň její vybavení. Výsledkem je značná úspora ve splátkách

Jak jste na to přišli a jakou částku mohou zájemci čerpat?

Ondřej Šuchman: Tento produkt jsme měli v nabídce již dříve, kdy jsme zaznamenali, že klienti, kteří si u nás vzali hypoteční úvěr, následně ještě žádali o spotřebitelský úvěr. Došlo nám, že si špatně spočítali své finanční možnosti a hypotéka je natolik vyčerpala, že jim nezbyly peníze právě na vybavení domácnosti. Hypotéka 2v1 je pro ně nyní ideálním řešením.

Nově jsme zdvojnásobili částku, kterou můžeme klientům nabídnout. Nyní tak mohou touto cestou získat na vybavení domácnosti až 800 tisíc Kč, maximálně však 30 % z částky účelového hypotečního úvěru.

Pojďme nyní k další novince Komerční banky, kterou je realitní portál Cincink. Čím se odlišujete od konkurence?

Kateřina Stehlíková: To poznáte na první pohled, když náš portál www.cincink.cz navštívíte. Za možnost využívat náš portál klienti nic neplatí. Inzerce i hledání nabídek je u nás zcela zdarma, pro všechny. Jde nám o pohodlí a bezpečnost celé realitní transakce, a proto prověřujeme všechny spolupracující partnery i inzeráty. Další odlišností je široký rozsah služeb, které jsou buď zdarma, nebo jsme vyjednali na trhu výjimečné ceny, které jinde nenajdete. To se týká třeba právních služeb nebo odhadu nemovitostí. Ale umíme i řadu věcí, které nikdo jiný nenabízí. Unikátní je to, že kromě soukromé inzerce máme i nabídku realitních kanceláří a dokonce i některých developerů.

Můžete uvést nějaký konkrétní příklad, jak Cincink pomáhá klientům?

Kateřina Stehlíková: Nejsme jen pasivní portál. Pomáháme aktivně každému klientovi hledat nejvýhodnější nemovitost. Máme službu „Poptávky“, kdy sbíráme od klientů požadavky na to, co hledají, a potom jim jsme schopni prohledávat nejenom nemovitosti na našem portálu, ale napříč soukromou inzercí v rámci celého internetu. Pokud si klient z této nabídky vybere, pomůžeme mu vše dotáhnout do úspěšného konce, ať se jedná o nákup či prodej.

Pokud se nepletu, Cincink je start-up Komerční banky. Nabízíte v rámci realitního portálu i vyřízení hypotečního úvěru?

Kateřina Stehlíková: V rámci portálu mají zájemci k dispozici i hypoteční kalkulačku s možností úvěr orientačně spočítat. Tato základní nabídka hypotéky jim potom pomáhá při jednáních s majiteli, kteří prodávají nemovitost. Určitě je dobré mít financování rozjednané předem, nebo alespoň vědět, na jakou částku hypotéky a za jakých podmínek lze dosáhnout. Pomůže to nejenom v jednání s majiteli, ale následně i ve zrychlení celého procesu. S hypotékou dokážeme pomoci i OSVČ, pro které její získání bývá často velkým problémem.

Více informací o hypotékách Komerční banky získáte na kterékoli pobočce KB. Můžete také zavolat na bezplatnou infolinku 800 521 521 nebo navštívit www.kb.cz/hypoteka.

Výběr článků

Načítám